Google


Magnetron reinigen

Snel je magnetron reinigen met citroen etherische olie

Een magnetron kan soms heel handig zijn om snel iets op te warmen of om te ontdooien.

Maar je magnetron schoonmaken is een minder leuke klus. Zeker als er weer een keer iets is ‘ontploft’ of de melk is overgekookt.

Gelukkig is er een snelle natuurlijke manier om je magnetron weer heerlijk fris en schoon te krijgen en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.  • Water

  • Citroen etherische olie

  • Sponsje

  • Plantenspuit of sprayflacon

Snel je magnetron reinigen gaat zo:

Neem het sponsje en laat dit onder de kraan goed volzuigen met water.

Leg het sponsje in je magnetron op de glazen schotel.

Vul de plantenspuit/sprayflacon met een beetje water en voeg hieraan 4-6 druppels citroen etherische olie aan toe. Als je een sterkere geur wilt neem je wat meer. 

Even goed schudden en spray dan de binnenkant van de magnetron goed nat met het water/citroen mengsel.

 

Dan laat je de magnetron 2 minuten op vol vermogen draaien. Als de magnetron uit is wacht dan tot het sponsje een beetje is afgekoeld.

Hierna open je magnetron en met het sponsje veeg je dan makkelijk al het vuil en vet. Door de stoom van het verhitten laat alles makkelijk los en kan het zo wegvegen. En de citroen etherische olie zorgt naast ontsmetting en ontvetting ook voor een heerlijke frisse geur.

Geef eventueel de buitenkant ook nog even een poetsbeurt en je magnetron is weer helmaal fris en schoon.


Ook interessant:

citrus ontvetter

citrus creme scrub reiniger 


Wil je alle recepten op een rijtje en nog veel meer tips? 


Klik hier voor meer informatie over het natuurlijk huishouden e-bookAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!