Google


Melkbad

Cleopatra wist het al lang en nam elke dag een melkbad. Maar wist jij ook al dat melk heel veel voordelen heeft voor je huid?

Melk werkt verzachtend en vochtvasthoudend voor je huid. Melk aan je badwater toevoegen is al een eeuwenoud gebruik alhoewel het tegenwoordig makkelijker en sneller gaat met melkpoeder. 

Het blijkt dat het melkzuur in de melk zorgt voor een zachte peeling van je huid waardoor de dode huidcellen verwijdert worden en je een frisse huid krijgt.

Dit is een zeer zachte peeling dus je hoeft niet bang te zijn dat je huid geïrriteerd raakt.

Het zelfs zo dat melk juist verzachtend werkt voor de droge huid. 

Melk bevat ook vele vitaminen en mineralen, zoals vitamine E en zink, die helpen de veroudering tegen te gaan en de elasticiteit van de huid behouden. 

Geurend melkbad

Melkbaden zijn zeer trendy en gewild in de luxere wellness resorts. Maar je hoeft helemeaal geen geld uit te geven aan een duur wellness resort want met dit melk bad recept heb je in no-time een heerlijk geurend en verzorgend melk bad en maak je van je eigen badkamer een spa.

Met dit recept kan je in een paar minuten een heerlijk melkbadpoeder maken en je kan je eigen favoriete etherische olie toevoegen. 

Ingrediënten:

100 gram (volle) melkpoeder

20 gram maiszetmeel (maizena, dit verzacht de huid nog extra)

30 gram zuiveringszout

15 dr. etherische olie naar keuze 

Je kun bijvoorbeeld kiezen voor lavendel voor een rustgevend bad of rozemarijn voor een opwekkend bad. Ik heb zelf een combinatie gemaakt van 5 druppels geranium, 5 druppels mandarijn en 5 druppels vanille en dat geeft een heerlijke friszoete bloemige geur.

Recept

Meng de melkpoeder, maiszetmeel en zuiveringszout in een glazen pot. Doe de deksel erop en dan goed schudden totdat de poeders goed gemengd zijn.

Draai de deksel er weer af en voeg 10 druppels etherische olie naar keuze toe. (bijv. lavendel voor een rustgevend bad of rozemarijn voor een opwekkend bad) of maak een lekkere combinatie van verschillende soorten etherische olie.

Deksel weer op de pot draaien en nog een keer goed schudden zodat de etherische olie zich goed kan verdelen.

Let op dat je de deksel goed vastdraait voor je gaat schudden. Bij mij zat de deksel niet goed vast en vloog tijdens het schudden van de pot met als gevolg dat mijn hele keuken bedekt was onder een witte waas van badmelkpoeder. 

Laat het geheel nu 24 uur staan voordat je het gebuikt zodat de etherische olie geheel in het poeder kan worden opgenomen. 

Om het poeder te gebruiken vermeng je een kopje badmelkpoeder in het warme stromende water. De hoeveelheid van bovenstaand recept is voldoende voor 2 melkbaden.

Het water krijgt een prachtige melkachtige kleur en je ruikt gelijk de geur van de etherische olie.

Laat je in het bad glijden en ontspannen en genieten maar!

Nog een paar tips:

Het beste kan je volle melkpoeder gebruiken want dat heeft nog meer huid verzorgende eigenschappen.

Je kunt ook variëren met karnemelkpoeder of zelfs geiten- of paardenmelkpoeder.

Dierenmelk heeft een hoger vetaandeel en is daarom zeer verzorgend voor de huid maar je kun rijst-, soja- of cocosmelk als alternatief nemen als je geen dierenmelk wilt gebruiken.

Dit zou je ook kunnen interesseren:

Badbruisballen

Whipped Shea butter

Neroli bodycremeAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!