Google


Mondwater recept

Je eigen mondwater maken is simpel en snel met dit mondwater recept.Veel goedkoper en veel gezonder dan de mondspoeling die in de winkel te koop is. Commerciële producten bevatten vaak allerlei ongezonde ingrediënten zoals parabenen en andere conserveringsmiddelen, kleurstoffen en fluoride.

Niet alle mondwaters zijn gelijk, er zijn ook goede producten te koop maar die zijn vaak behoorlijk prijzig.


Je eigen mondspoeling maken met etherische olie is simpel, effectief en gezond.

Etherische olie is van nature anti-septisch en anti-bacterieel dus waarom zou je geen gebruik maken van de voordelen die de olie biedt.


Wat heb je nodig voor je mondwater receptRecept


Doe eerst etherische olie, zuiveringszout, xylitol en eventueel de aloe vera gel in de glazen fles. Voeg dan het water toe en schud het geheel goed door. Deze hoeveelheid is ongeveer voldoende voor ongeveer 1 week zodat je elke keer weer vers mondwater hebt. 


Je kunt ook met andere soorten etherische olie mondwater maken. Experimenteer met verschillende combinaties en begin altijd met een paar druppels, je kan later altijd nog toevoegen. 


Een andere zeer goede etherische olie voor een mondspoeling is kruidnagel, kruidnagel helpt heel goed bij kiespijn en bij ontstoken tandvlees.

Verder zijn pepermunt, arabische mint, spearmint, citroen, rozemarijn en tea-tree zeer geschikt om te gebruiken voor je mondwater recept. Lavendel kan ook maar dat is een kwestie van smaak.

Ik persoonlijk vindt naast het bovengenoemde mondwater ook een mondwater met spearmint, tea tree en rozemarijn een fijne combinatie. Deze zijn heel geschikt door hun ontsmettende en reinigende werking.

Citroen schijnt ook nog te helpen om wittere tanden te krijgen maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.

Gebruik in ieder geval altijd etherische olie van goede kwaliteit die zuiver en natuurlijk is.

Voor gebruik de fles even goed schudden, neem een slok mondwater in je mond en gorgelen. Daarna uitspugen en klaar!

Door de ontsmettende werking van de etherische olie en het zuiveringszout werkt dit mondwater ook verzachtend bij keelpijn. 

Je kan ook de hoeveelheid verdubbelen en een grotere hoeveelheid maken als je het water met het hele gezin gebruikt. Leuker is natuurlijk om voor iedereen een eigen flesje met eigen smaak samen te stellen. (ook leuk om samen met de kinderen te doen). Voor kinderen is ook sinaasappel een fijne etherische olie bijv. in combinatie met spearmint voor een beetje frisse zoete smaak.

De meeste ingrediënten voor je mondwater kan je krijgen bij de natuurwinkel of je kunt alles bestellen in de webshop.


recept om naast je mondwater ook zelf tandpasta te maken

meer huidverzorgingsrecepten
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!