Google


Neroli hydrolaat 


Neroli hydrolaat of hydrosol (Citrus aurantanium amara) is ook bekend als sinaasappelbloesem water en heeft een heerlijke frisse, fruitachtige geur.

Het is een zeer stabiel hydrolaat dat wel tot 2 jaar goed kan blijven en het kan zeer veelzijdig gebruikt worden.

Neroli hydrolaat wordt gewonnen door de destillatie van de sinaasappelbloesem en de beste hydrolaten worden gewonnen van de verse blaadjes, mindere kwaliteit komt van de destillatie van gedroogde sinaasappelbloesem blaadjes.  

De pH waarde ligt tussen de  3.8 – 4.5

Ruikt zeer fris, fruitachtig, bloemachtig, helder, het is een complexe fijne geur. De smaak is eveneens bloemachtig, fruitig, zoet en zonder verdunning té geparfumeerd. Kan ook zeer goed gebruikt worden in de keuken, bijv. in jam.

Sinaasappelbloesem water is zeer geschikt bij stress en onrust, het werkt ook psychisch bij een slecht humeur, depressiviteit, irritaties.

Mild verdovend voor het centrale zenuwstelsel zonder slaapverwekkend te zijn.

Je kunt neroli hydrosol ook gebruiken bij plotselinge shock en voor kinderen met ADHD, inwendig en uitwendig.

Werkt ook als digestief, kalmeert spasmen, helpt tegen maagzuur en oprispingen van zuur of galGebruik van neroli hydrolaat

  • Als luchtverfrissingsspray geeft het een heerlijk verfrissende en opwekkende geur.  Werkt verlichtend bij stress, spanningen en nervositeit.

  • Puur in de aromadiffuser gebruiken om te verdampen.

  • Als gezichtstonic bij een normale en gecombineerde huid, sprayen na het reinigen en dan de creme of het serum op de nog vochtige huid aanbrengen. 

  • Sinaasappelbloesem hydrosol kan ook als rustgevende spray gebruikt worden bij honden en katten bijvoorbeeld voor een bezoek aan de dierenarts of voor een autorit.

 

  • Gebruik sinaasappelbloesem hydrolaat als basis voor een verfrissende eau de toilette of eau de cologne. 

  • Maak een verzachtend gezichtsmasker door een papje te maken van kaolin- of bentoniet klei en voeg hier een theelepel honing aan toe. Met een kwast masker op het gezicht aanbrengen en na 20 minuten met lauwwarm water afspoelen. 
  •  

Inwendig gebruik van neroli hydrosol


  • Maak een verfrissend drankje door een scheut neroli hydrosol in een glas bronwater te doen. 

  • Sinaasappelboesemwater kan je ook gebruiken voor het aromatiseren van gebak, koekjes, yoghurt en ijs. Bij ons is het niet heel bekend maar in Noord Afrika en rondom het Middellandse Zeegebied wordt sinaasappelbloesem water veel gebruikt in de keuken. Sinaasappelbloesem water geeft een delicate bijzonder smaak aan verschillende lekkernijen.

  • Gebruik sinaasappelbloesemwater ook eens in een dressing in een salade met fijne schijfjes sinaasappel. 


Puur natuurlijk biologisch neroli hydrolaat kan je hier bestellen

 Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!