Google


Roomse kamille hydrolaat

Roomse kamille hydrolaat of hydrosol is zeer veelzijdig in gebruik.

Het wordt gemaakt door het destilleren van de takken en bloemen van de Anthemis nobilis.

Het heeft een milde, lichte honingachtige geur met een vleug appel. En kan goed gebruikt worden in huidverzorgings- en baby producten.

De PH waarde van roomse kamille hydrolaat ligt tussen de 3 en 6,5. 

Het hydrolaat is zeer stabiel en 2 jaar of langer houdbaar.

Samen lavendelhydrolaat is roomse kamille hydrolaat een echte alleskunner.

Het werkt ontspannend bij stress en is goed tegen slapeloosheid. Ook bij depressies kan de geur van de roomse kamille verlichting brengen.

En het is dé babyverzorger bij uitstek, in het bad, als spray voor het beddengoed. Het werkt kalmerend en dat komt het zogen ten goede. Baby’s associëren de geur met mama.


Gebruik van roomse kamille hydrolaat

Luieruitslag en pijnlijke billetjes kunnen schoongemaakt worden met verdunde kamille of 50-50 lavendel – kamille.

Bij het krijgen van tandjes een paar druppels roomse kamille hydrolaat op een schone vinger doen en dit op de pijnlijke plek aanbrengen. 

Als spray in de kinderkamer voor het slapengaan, kinderen houden vaak van de geur van roomse kamille en het helpt ze om tot rust te komen. 

Het is ook zeer goed te gebruiken als spray voor de huid bijv. na  het reinigen van de huid als gezichtstonic. Zeer geschikt voor de onzuivere en vette/gecombineerde huid. 

In een zitbad bij aambeien werkt het verlichtend.

Plaatselijk gebruikt in combinatie met de helft rozenhydrolaat werkt het verzachtend bij zonnebrand, uitslag en eczeem

Gebruikt als een oogkompres werkt kamille hydrolaat verlichtend bij droge, branderige ogen, eventueel in combinatie met rozenhydrolaat

Ook voor gebruik bij (jonge) dieren is het gebruik van roomse kamille hydrolaat aanbevolen, vernevel voor vertrek een beetje in de reismand tegen stress van reizen, ook rustgevend als de dieren onrustig zijn door slecht weer, stormen, dierenarts bezoek, enz.

Bij het krijgen van tandjes is het voor de puppies verzachtend om ze met kamille te behandelen.

Inwendig gebruik van roomse kamille hydrolaat

Inwendig tegen maag- en darmstoornissen, krampen en spasmen. En bij infecties aan de urinewegen. 

Biologische roomse kamille hydrolaat bestellen
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!