Google


Rozen oogcreme

Deze rozen oogcreme heeft maar 2 ingrediënten en ruikt heerlijk. Werkt verfrissend en verzachtend voor de tere huid rondom de ogen.


De basis van deze rozen oogcreme is rozenhydrolaat. Rozenhydrolaat stimuleert de huid en verhoogt de bloedcirculatie, werkt als een bevochtiger en is vitaliserend voor de droge, oudere en gevoelige huid.

Het werkt ook rustgevend en verzachtend voor de ogen. 

Het werkt verstevigend op de poriën, balancerend en herstellend op de ph waarde van de huid.

Het tweede ingrediënt wat je nodig hebt is maiszetmeel (ook bekend als maizena). Het liefst biologisch.  

Het maiszetmeel is het bindmiddel (de emulgator) en zorgt ervoor dat de werkstoffen van het rozenhydrolaat goed in de huid worden opgenomen. 

Verder heb je nog een etherische olie brander nodig. Ik heb de oliebrander Mahara van Farfalla genomen omdat die een schaaltje heeft wat erg geschikt is om de creme in te maken maar je kunt iedere etherische olie brander hiervoor gebruiken, zolang de afstand tussen het waxinelichtje en het schaaltje maar minstens 10 centimeter is (anders wordt de vloeistof te heet). En het is handig als het schaaltje afneembaar is zodat je de creme als die klaar is makkelijk in het potje kunt gieten.


Benodigdheden voor je rozen oogcreme

  • 10 gram maiszetmeel (biologisch)

  • 20 ml. rozenhydrolaat

  • een etherische  oliebrander

  • glazen roerstaafje of mini garde

  • glazen potje van 15 ml. (of groter)

Je kunt ook 2 potjes van 10 ml. nemen, persoonlijk vind ik dat handiger want dan kan je 1 potje in de badkamer zetten om te gebruiken en de andere in de koelkast bewaren. 


Gebruiksaanwijzing

Doe het maiszetmeel in het schaaltje van de oliebrander (het waxinelichtje is nog uit). Voeg nu onder constant roeren 5 ml. van het rozenhydrolaat toe en maak er een glad papje van. 

Steek nu het waxinelichtje aan en voeg dan onder constant roeren heel langzaam de rest van het rozenhydrolaat toe totdat je een mooie cremige consistentie hebt. Let op: dit kost wel even tijd. Als je het te snel doet wordt je creme te dun en krijg je een lotion in plaats van een creme.  

Het ruikt heerlijk naar rozen als je deze creme aan het maken bent.

Als je creme klaar is giet je het in een schoon potje.

Haal de creme met een schoon spateltje uit de pot en breng rond je ogen aan.  

Bewaar het liefst koel en donker en gebruik de oogcreme binnen 1 maand. Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!