Google


Rozenbottelolie

Rozenbottelolie is een wondermiddel uit de natuur en zeer geliefd bij celeb’s zoals Miranda Kerr, Kate Moss, Gwyneth Paltrow, Kate Middleton, Victoria Beckham. En niet zonder reden. Hieronder lees je alles over deze bijzondere olie met haast magische krachten.

Rozenbottel olie ofwel Rosa mosqueta wordt gewonnen uit het zaad van de rozenbottelrozen Rosa rubiginosa of rosa Canina en is bijzonder rijk aan essentiële vetzuren (ruim 90% van de olie).

Deze vetzuren heeft je lichaam nodig om nieuwe huidcellen aan te kunnen maken. Daarnaast zit de olie ook bomvol met vitamine C, A, B1, B2, K en P.

 


De originele rozenbottel olie komt uit Chili, hoog uit het Chileense Andesgebergte, is biologisch en wordt koud geperst zodat alle kostbare werkstoffen behouden blijven.

Rozenbottel olie bevat voornamelijk Omega 3 en 6 vetzuren. 

Omega 6 is ook bekend als Gamma Linoleenzuur (GLA) en vind je bijvoorbeeld ook  in teunisbloemolie, maar de hoeveelheid GLA in rozenbottelolie is veel hoger.

Ons lichaam heeft GLA nodig om nieuwe huidcellen te produceren. Deze zijn nodig om littekenweefsel te genezen en om een gladde, fluweelzachte huid te krijgen.

Naast een hoge concentratie van essentiële vetzuren bevat de olie ook transretinol zuur - een natuurlijke, zeer actieve vorm van vitamine A. Dit transretinolzuur draagt bij aan een ongewoon goede genezing ook van ernstigere huidproblemen en is ook de verklaring van de goede resultaten bij het verminderen van littekens en pigmentvlekken.

De positieve werking op het regeneratieproces in de huid is wetenschappelijk onderzocht, hierin wordt aangetoond dat zelfs oude, vervormde en donkere littekens door de rozenbottelolie positief beïnvloed kunnen worden.

Bij mensen met couperose, acne en psoriasis werden grote verbeteringen vastgesteld door het gebruik van Rozenbottelolie, zelfs verbrandingen genazen sneller dan normaal.

Rozenbottel olie behoort tot de drogende oliën, laat zich goed verdelen en wordt snel door de huid opgenomen.

De olie laat zich zeer goed mengen met etherische oliën en andere basisoliën.

Gebruik van rozenbottelolie

Rozenbottel olie kan je puur gebruiken of in een mengsels van bijv. 20% rozenbottelolie en 80% amandelolie.

Bijvoorbeeld bij een droge, schilferige huid, matte huid, couperose, striae en huidstriemen, littekens, pigmentvlekken, vette huid met acne, beschadigde huid, kraaienpootjes,

Gebruik de olie met mate voor het beste resultaat – een klein beetje olie is al voldoende voor een optimaal resultaat.


Beauty olie:

Ideaal voor het verzachten van rimpels, huidstriemen en striae, kraaienpootjes en het verminderen van andere huidverouderingstekens.

Rozenbottel olie kan ook gebruikt worden op de gevoelige plaatsen van je huid, bijvoorbeeld rondom de ogen tegen kraaiepootjes en voor een fris uiterlijk.

Breng met je vingertoppen 1 of 2 druppels olie aan op de gereinigde huid rond de ogen. Maak licht ronddraaiende bewegingen om het in te masseren totdat de olie volledig is opgenomen door je huid. 

 

Behandeling van littekenweefsel:

Om de littekens te verminderen die zijn ontstaan na een operatie, is het het beste om meteen te beginnen met rozenbottelolie te gebruiken als de hechtingen zijn verwijderd.

De olie helpt echter ook bij al oudere littekens (zoals van acne, waterpokken of ongelukjes) en om pigmentvlekken of andere onzuiverheden te verminderen.

Masseer 1 of 2 druppels op de aangedane huid in, 1 tot 2 minuten en 2 tot 3 keer per dag voor de maximale vermindering van littekens of om de textuur van oud littekenweefsel te verbeteren.

De huid heeft natuurlijk tijd nodig om zich te herstellen en vernieuwen dus de verbetering gaat geleidelijk. Het optimale resultaat kan je zien na 6 maanden continue gebruik.  

Rozenbottel olie kan je ook gebruiken bij kinderen en babies.

Dit zou je ook kunnen interesseren:

Plantaardige olie

Boters

Gel en waxen


Koudgeperste biologische rozenbottelolie vind je hierAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!