Google


Scheerolie

Maak je eigen natuurlijke scheerolie, zeer geschikt voor een gevoelige huid en bij huidirritatie door scheren. Voor mannen en vrouwen!Deze scheer olie is goed voor je huid, vrij van schadelijke chemicaliën, niet schadelijk voor het milieu en aan te passen aan je eigen huidtype.

De olie maakt je huid en de haartjes lekker zacht en zorgt er ook voor dat het scheermesje makkelijk over je huid glijdt.

Scheer olie is heel geschikt als je een erg gevoelige huid hebt of vaak last hebt van huidirritatie bij het scheren zoals kleine wondjes. 

Een ander voordeel is dat het heel snel gemaakt is en dat je er niet veel voor nodig hebt. En met een flesje van 50 ml. doe je wel 2 tot 3 maanden. 

Niet alleen geschikt voor mannen maar ook voor vrouwen voor het scheren van benen, oksels etc. 

Benodigdheden scheerolie

Blauw of bruinglas flesje van 50 ml. 

30 ml. wonder olie (ook bekend als ricinus- of castor olie)

15 ml zoete amandelolie

Je kan de zoete amandelolie ook vervangen door bijv. druivenpit olie, rozenbottelolie, arganolie of walnootolie. En de scheerolie zo helemaal aanpassen aan je eigen huidtype.

5 druppels sandelhout etherische olie of lavendel etherische olie

5 druppels salie etherische olie


Sandelhout of lavendel etherische olie is verzorgend voor de huid.

Salie olie heeft adstringerende, antibacteriële, schimmelwerende en antivirale eigenschappen.


De combinatie van deze olie geeft een kruidige geur en maakt de scheer olie dan ook zeer geschikt voor mannen.

Maar je kan natuurlijk ook een andere etherische olie kiezen om je scheer olie een persoonlijk tintje te geven. 

Onderstaand vind je een overzicht welke etherische olie geschikt is voor welk huidtype, Zo kan je je scheer olie helemaal aan je huidtype aanpassen.  Voeg  maximaal 10 druppels etherische olie toe van 1 tot 3 soorten etherische oliën naar keuze.

Gebruik altijd zuivere, biologische etherische olie.

Droge huid : cederhoutgeraniumnerolisandelhoutlavendel, kamille, patchoulitea treeroos.

Oudere huid/ rimpels: saliecypreswierookgeranium, ho-bladlavendelneroli,patchouli, kamilleroossandelhoutylang ylang.

Acne en vette huid;  scharleicederhoutbergamotgeraniumjeneverbeslavendel,citroenmandarijnneroli, niaouli, rozemarijnsandelhouttea treevetiver, kamille,patchoulibasilicum.

Gebruiksaanwijzing

Doe de olie en etherische olie in het flesje en even goed schudden.

De wonder olie zorgt ervoor dat het scheermesje makkelijk over de huid glijdt en is dus een belangrijk onderdeel van de scheerolie.

Breng de zuivere olie aan op de haartjes / huid en scheer met rustige bewegingen de haren weg. Scheer niet tegen de groeirichting van de haartjes in, want daardoor kunnen ze naar binnen gaan groeien. Eindig je scheerbeurt met een verzorgende en beschermende after shave balsem of serum en je kunt er de hele dag tegenaan.


Alles voor je scheer olie vind je ook in de Aromatherapie Info Shop
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!