Google


Schuimend Bubblegum Badzout 

Een zacht schuimend bubblegum badzout gemaakt met etherische olie en in 2 gekleurde laagjes. Leuk als cadeautje. Dit zacht schuimende badzout is eenvoudig om te maken maar heeft een geweldig effect. Door de 2 kleuren is het zeer decoratief en door de toevoeging van SLSA geeft het badzout een verzorgend schuim als het in aanraking komt met water.  SLSA is een natuurlijk tenside die ook gebruikt wordt in natuurcosmetica en ervoor zorgt dat je een mooie schuimlaag krijgt in je bad.


Een ander voordeel van SLSA is dat het er ook voor zorgt dat de olie zich met het water kan mengen waardoor je geen vettige rand in je bad krijgt na het baden. 

De bubblegum geur maak je zelf met etherische olie en is lekker zoet. Dus ook een leuk cadeautje voor jonge meiden. Als je niet van bubblegum geur houdt dan vind je hieronder nog een paar andere geurcombinaties. 


Verzorgende schuimend bubblegum badzout

Ingrediënten: 

100 gram zuiveringszout (natriumbicarbonaat)

100 gram epsom zout 

200 gram dode zeezout

25 gram maizena (maiszetmeel)

25 gram SLSA

Voor de bubblegum geur:

16 druppels grapefruit etherische olie

8 druppels ylang ylang etherische oie

4 druppels eucalyptus radiata etherische olie

Voor de kleur:

fijngemalen gedroogd bietenpoeder

Mooie glazen fles, weckpotten of reageerbuisjes met dop

Bereiden

Meng het zuiveringszout, epsomzout, slsa en de maizena en het fijngemalen rode bietenpoeder door elkaar. Zorg dat alles goed verdeeld is.

Neem nu een mooie fles of (weck)pot en begin met een laagje dode zeezout, het makkelijkste giet je dit in de pot of fles met een vergiet. Doe hier dan een laagje van het roze zoutmengsel op, dan volgt weer een laagje dode zeezout, ga zo door tot je fles op pot vol is. 

Je kunt ook reageerbuisjes vullen op die manier. De inhoud van een reageerbuisje is voldoende voor 1 bad.


Goed afsluiten en een mooi etiket erop (zie hieronder voor gratis downloadbare etiketten) en klaar is een uniek cadeautje. 

Voor gebruik het zout door elkaar mengen en in het stromende badwater mengen. Het bietenpoeder lost volledig op in water en geeft het water een zachtroze kleur en je krijgt een heerlijk schuim. En dan ontspannen maar. 

Hou je niet van bubblegum geur dan kan je ook 1 van de onderstaande combinaties gebruiken:Sunny Citrus: 15 druppels Neroli, 13 druppels Sinaasappel zoet 

Sweet Vanilla Rose: 13 dr. vanille, 15 druppels rozengeranium 


Klik hier om je gratis etiketten te downloaden


Lekker voor na het bad:


Vanille bodylotion bar

Neroli kokos bodycreme

Verzorgende lavendel bodyolie

Rozenbottel Bodybutter


Grondstoffen bestellen voor je schuimend bubblegum badzout


Overzicht van alle recepten
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!