Google


Shea butter Nilotica

Shea butter Nilotica (latijnse naam: Vitellaria paradoxa var. nilotica) is een hele bijzondere soort shea butter.

Er zijn vele goede soorten plantaardige oliën en boters maar sommige zijn zo bijzonder dat ze een extra pagina op de website krijgen. Zoals bijvoorbeeld rozenbottelolie en kokosolie. En de shea boter Nilotica mag in dit lijstje ook niet ontbreken.

 

Deze unieke variant van de bekende Shea butter komt uit Oost Afrika/Kenia.

Het is een hele bijzondere cremige beige boter met een licht kruidige, vanilleachtige geur.

Wat meteen opvalt bij deze shea butter is dat ze heel zacht, romig aanvoelt en ook puur gebruikt goed en snel in de huid trekt.

 

Hoe gebruik je Shea butter Nilotica

De Shea boter Nilotica kan je puur gebruiken als gezichtscrème en lichaamscrème o.a. bij eczeem, droge, schilferende of geïrriteerde huid, als lipbalsem, bij littekens, voor of na een zonnebad (ook zonnebank), verzorgen van geïrriteerde babybilletjes. Bij neurodermitis en psoriasis meermaals per dag puur aanbrengen.

Natuurlijk je deze shea butter ook gebruiken in mengsels en recepten waar je anders ‘normale’ shea butter gebruikt.

De boter wordt koud geperst en is biologisch en ongeraffineerd. Alhoewel het proces van de persing zeer bewerkelijk is wordt er zeer weinig brandstof gebruikt dus is het ook nog  zeer milieuvriendelijk.

In Afrika wordt shea boter (ook bekend als kariteboter)  gebruikt voor de verzorging van de huid, bij reuma, spier- en gewrichtspijn en ook bij het voorkomen en verminderen van zwangerschapsstrepen en niet te vergeten om mee te koken. Maar dat is bij ons nog niet zo bekend.

 

Shea boter Nilotica  is een zeer werkzaam en goed te verdragen product. Vooral de onverzeepbare bestanddelen van de sheaboter zorgen door hun vochtbindende eigenschappen voor een soepel aanvoelende huid. En het bevat allantoin en dit is een extract dat werkt tegen een ruwe en gesprongen huid.

Daarnaast stimuleert shea butter de vorming van nieuwe cellen en de genezing van wonden. Het vermindert irritaties en maakt de huid zacht en glad. Bevat vitamine A en vitamine E.

Het werkt zeer goed tegen het verouderen en verdrogen van de huid. Shea butter is hypoallergeen, dus ook geschikt voor de gevoelige huid.

De Sheabutter Nilotica wordt heel makkelijk opgenomen in de huid zonder een vettige laag achter te laten.

Mijn persoonlijke favoriete gebruik voor deze shea butter is als nacht crème.

Ik maak eerst mijn gezicht licht vochtig door even te sprayen met een oranjebloesem- of rozenhydrolaat en dan neem ik een klein beetje shea butter nilotica en breng dit met een licht masserende beweging aan op mijn gezicht. De shea butter trekt snel in en door het hydrolaat breng je meteen extra vocht in.

Shea butter Nilotica kan je in de webshop bestellen 


Ook interessant:

rozenbottelolie

whipped shea butter
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!