Google


Wat is sodium lauryl sulfoacetaat?

Sodium laurier sulfoacetaat, ook bekend als SLSA is een heel fijn poeder wat zorgt voor schuim in bijv. zeep, badbruisballen, shampoo etc. Het is een natuurlijk product maar wordt vaak verward met het chemische SLS. 

SLS, Sodium Lauryl Sulfaat is een agressief schuimmiddel wat veel gebruikt wordt in shampoo. douchegels en badschuim. Hier kan je er meer over lezen. SLS is een middel wat steeds meer mensen graag willen vermijden maar omdat de de namen zo op elkaar lijken worden SLS en SLSA vaak door elkaar gehaald. Geheel onterecht want SLS en SLSA hebben buiten de bijna gelijke naam helemaal niets met elkaar gemeen.  


Sodium Lauryl Sulfoacetaat (SLSA) is natuurlijk. 

Sodium Lauryl Sulfoacetaat (SLSA) is een 100 % natuurlijk tensidepoeder wat gemaakt wordt uit kokosolie en palmolie. Het heeft zeer goede schuimende eigenschappen en is veilig voor de meeste huidtypen. Er zijn maar heel weinig mensen die hier allergisch op reageren. Zelfs de meest gevoelige huid reageert goed op SLSA. Naast dat het zorgt voor schuim heeft het ook milde reinigende eigenschappen.  Bij gebruik in shampoo of shampoo bars reinigt SLSA haar en hoofdhuid op milde wijze. 

SLSA is toegestaan door zowel Ecocert als de BDHI voor gebruik in natuurcosmetica. Je kunt het onder meer gebruiken voor badbruisballen,solid shampoo, cremezepen melkbadpoeder,badzout en badpralines.

SLSA als alternatief voor SLS

SLSA is een prima vervanger voor het zeer agressieve en goedkope SLS. Het is veel milder voor je huid maar reinigt net zo goed.

Je kunt het gebruiken in veel huidverzorging recepten zoals deze schuimende badbruisballen of schuimend badzout. Maar het kan ook je schoonmaakrecepten extra kracht geven bijvoorbeeld in de schuimende wc dieptereiniger.

SLSA kan je ook bestellen in de Aromatherapie Info Webshop.
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!