Google


Solid shampoo bar

Een solid shampoo bar is een shampoo is vaste vorm. Dit is erg makkelijk in gebruik en de shampoo bar geeft lekker veel schuim.Een solid shampoo bar bespaart ook een hoop afvalmateriaal. Ik heb mijn haar nu een aantal weken gewassen met deze shampoo bar en ben zeer tevreden met het resultaat. Mijn haar is zacht en glanzend en wordt niet snel weer vet. En je kunt de shampoo bar met etherische olie een lekkere geur en ook nog een extra werking geven. 

Wat heb je nodig voor een solid shampoo bar


Bereidingswijze

Doe de slsa en maiszetmeel in een glazen maatbeker of glazen pot en voeg dan de amandel- of arganolie en de etherische olie toe. 

Roer het geheel dan eerst voorzichtig door met een glazen roerstaaf. Het beste kan je je mond en neus even afdekken met een zakdoek want slsa stuift heel erg. 

Als alles goed doorgeroerd is dan heeft het een structuur van nat zand. Nu haal je het uit de maatbeker of pot en kneed het geheel tot een soort klei. Als de massa nog te droog is dan voeg je nog een heel klein beetje olie toe. Maar let op: niet teveel olie toevoegen want dan wordt je shampoobar te vet en krijg je vet haar na het wassen in plaats van schoon haar ;-). 

Als de massa aanvoelt als klei dan kneed je er een bal van en druk je deze in de siliconen muffin vorm. Dit recept is precies genoeg voor 1 muffin vorm.

Nu komt het moeilijkste deel: geduld hebben. Want het duurt 1 week voordat de solid shampoo bar goed droog is. Laat hem 5 dagen in de siliconen vorm hard worden, haal hem dan voorzichtig uit de vorm en laat hem dan nog 2 dagen op een rooster verder drogen. 

Wat is SLSA

SLSA is een mild natuurlijk tensidepoeder gemaakt uit palmolie en kokosolie. Dit tensidepoeder heeft zeer goede schuimende en reinigende eigenschappen.

Het is niet te verwarren met het schadelijke SLS. Hier kan je het verschil lezen.

In combinatie met het maiszetmeel wat ook vet absorberend werkt reinigt de shampoobar je haar. De olie werkt verzorgend. 

Gebruiksaanwijzing

Je shampoo bar in je hand natmaken en opschuimen. Het schuim in je natte haar verdelen en hier het haar mee wassen. Of je maakt de shampoo bar nat en wrijft hiermee over het haar totdat het schuimt. 

Je haar goed uitspoelen en klaar.

Bewaar je shampoo bar op een zeepschaaltje buiten de douche zodat hij tussendoor goed kan drogen. Als de shampoo bar constant in de douche ligt wordt hij zacht en kan je hem niet meer gebruiken. 


SLSA, amandel olie of arganolie en etherische olie kan je hier bestellenAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!