Google


SOS Balsem

Deze sos balsem is een effectieve ondersteuning in stressvolle tijden, snel en makkelijk te maken

Te veel afspraken, te weinig tijd. Ons dagelijks leven heeft vaak vele uitdagingen voor ons in petto en stress is bij vele mensen meer normaal dan uitzondering. Een beetje ondersteuning kunnen we dus wel gebruiken.

Een sos balsem geeft je een kleine, discrete ondersteuning tegen de stress van het dagelijks leven. 

In een klein potje kan je de balsem bij je dragen in je zak of in je tas om te gebruiken op het moment dat je het nodig hebt. 

En omdat we soms ook wel een opkikkertje kunnen gebruiken heb ik 2 soorten sos balsem gemaakt. 1 om tot rust te komen en te ontspannen en de andere voor een snelle energiekick. En dat allemaal met natuurlijke producten en etherische olie. 

Rustgevende SOS Balsem

4 gram bijenwas

10 gram jojobaolie

4 druppels lavendel of roos etherische olie

4 druppels mandarijn rood of zoete sinaasappel etherische olie

Opwekkende balsem

4 gram bijenwas

10 gram jojobaolie

4 druppels pepermunt etherische olie

4 druppels citroen etherische olie 

Gebruiksaanwijzing

Doe de bijenwas in een glazen maatbeker of glazen pot en zet dit in een pannetje met warm water op laag vuur en laat de bijenwas smelten. Als de bijenwas gesmolten is dan voeg je de jojoba olie toe.  Laat het geheel nog even goed smelten en roer goed door.

Haal nu de maatbeker uit het water, roer het nog even goed door en laat het geheel afkoelen totdat het lauw-warm is maar nog wel vloeibaar is, voeg dan de etherische olie toe. Nog even goed doorroeren, dan in kleine glazen potjes gieten en verder af laten koelen.

Gebruik

Naar behoefte een beetje balsem op je slapen, je polsen en in je nek inmasseren.

Adem een paar keer diep in en uit en ruik de geur van de etherische olie.

Je merkt meteen het effect!


Glazen potjes, etherische olie en overige grondstoffen vind je in de 

Aromatherapie Info WebshopAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!