Google


Soy wax melts maken

Zelf soy wax melts maken is simpel en snel en laat je huis heerlijk geuren.

Afgelopen jaar heb ik kennis gemaakt wax melts. Dit zijn kleine cupjes van was die je kan vergelijken met een geurkaars maar dan zonder lontje.

Voor mij is het heel belangrijk dat ons huis lekker ruikt. En ik ben gek op geurstokjes, geurkaarsen (zelfgemaakt van sojawas) en geurende zeepjes, je vindt ze door ons hele huis.

Natuurlijk zelf gemaakt en met goede kwaliteit etherische olie.

Wat zijn soy wax melts?

De wax melts die gemaakt worden van ecologische sojawas doe je in een etherische olie brander met een waxinelichtje of een elektrische geurbrander en de wax smelt langzaam door de warmte en geeft dan geur af.

Veel makkelijker en veiliger dan water en etherische olie.

Voor je het weet ruikt je kamer heerlijk naar de geur van de wax melt.  Ik ben in eerste instantie opmerkzaam geworden op deze geurwas blokjes door de firma Scentsy uit Amerika. En ik was benieuwd of je die ook zelf kan maken.

Op internet ben ik gaan zoeken naar andere geurblokjes en kwam erachter dat het eigenlijk heel simpel en leuk is om ze zelf te maken met sojawas en etherische olie. 


Het recept voor ongeveer 10 soy-wax-melts

 • 100 gram soja was

 • 40-60 druppels etherische olie 
 • eventueel een vetoplosbare kleurstof (zie webshop)

 • Een siliconen mal om je melts in te gieten (bijv. een ijsblokjesvorm of kleine cupcake of bonbonvormpjes die zijn onder meer te koop bij Xenos en Action)Pin It

Hoe werkt het:

 • Maak de melts niet te groot, in de meeste gangbare branders passen melts van ca. 10 gram.

 • Neem 100 gram soja was en smelt dit langzaam in een pan au bain marie of in de magnetron op laag vermogen (absoluut niet laten koken).

 • Als alle wax is gesmolten roer je de geur,- of etherische olie door de wax en eventueel kan je nog een kleur toevoegen.

 • Dan het geheel goed mengen en in de mal gieten.
   
 • Laat alles nu een paar uur goed uitharden en druk dan de melts uit de mal.
   
 • Leg het geurblokje op het bovenste schaaltje van een olie brander en brandt een (sojawas) theelichtje eronder of neem een elektrische brander.

 • De melt zal dan smelten en zal zijn etherische oliën of geurolie langzaam aan de lucht afgeven en je kamer krijgt een zachte subtiele geur .

 

Als je het theelicht uitblaast of de elektrische brander uit doet dan  wordt de sojawas weer hard.  Afhankelijk van de geurolie die je gebruikt geeft een blokje was tussen de 6 en 8 uur geur af. Als de melt geen geur meer afgeeft dan is deze makkelijk uit de brander te verwijderen als deze nog niet helemaal hard is.

Op een zonnig plaatsje in je huis kan de soy wax melt ook een heerlijke geur verspreiden. Leg bijvoorbeeld een melt op een schoteltje in een zonnige vensterbank en denk eens aan heerlijke wax melts tussen je kleding (wel opletten dat ze niet direct met de kleding in aanraking komen i.v.m. vlekken)

Het ruikt fantastisch.

TIP:

De Aromatherapie Info Webshop verkoopt alles wat je nodig hebt om zelf soy wax melts te maken. Heerlijke etherische olie, soja was en veilige kleurstoffen.  

sojakaarsen maken home

massagekaars recepten

soy wax melts

container sojakaarsen

etherische olie voor sojakaarsen

grondstoffen bestellen


New! Comments

Deel je ervaringen met ons.

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? En regelmatig een gratis e-book ontvangen?

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om onze nieuwsbrief te ontvangen. En ontvang het gratis e-book met favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!