Google


Talkvrije babypoeder

Dit talkvrije babypoeder maak je zelf met maiszetmeel, gedroogde bloemen en lavendel etherische olie.Dit talkvrije babypoeder is net als talkpoeder een middel waarmee je vochtige en broeierige plekken op de huid direct kan laten verkoelen. Het heeft een goede invloed op een geïrriteerde huid omdat het een beetje vettig aanvoelt en jeukstillend werkt.

Waarom talkvrij?

Babypoeder bestaat uit talkpoeder en dit wordt gemaakt van talk. Talk is in principe een natuurproduct en komt uit de aardkorst. Maar het kan zijn dat bepaalde delen talk verontreinigd zijn met asbest. En asbest is kankerverwekkend. 

Aangezien talkpoeder tijdens het gebruik nogal kan stuiven kan je het gemakkelijk inademen. 

Inhalatie van talkpoeder kan dus mogelijk op de lange duur voor problemen zorgen.

De talk komt dan als een soort fijnstof in je longen terecht. Dit kan zorgen voor kleine ontstekingen in je luchtwegen.  Het is echter beter om dit te voorkomen en dat kan je makkelijk doen door je babypoeder zelf talkvrij te maken. 


Wat heb je nodig


 • 4 delen maiszetmeel (maïzena) 

 • 1 deel kaolin klei

 • 2 delen lavendel gedroogde lavendelblaadjes

 • 2 delen gedroogde calendula (goudsbloem) blaadjes

 • 2 delen gedroogde rozenblaadjes

 • 5 druppels lavendel etherische olie 


Je begint met de gedroogde bloemblaadjes tot een heel fijn poeder te malen, dit lukt het beste in een koffiemolen, blender of keukenmachine. Je kunt het ook met een vijzel proberen maar dan ben je wel even bezig voordat het poeder fijn genoeg is.

Meng nu het lavendelpoeder, goudsbloempoeder en rozenblaadjes poeder door elkaar. Voeg hier de druppels lavendel etherische olie toe en mix dit goed door.

Voeg daarna de kaolin klei en het maiszetmeel toe en meng alles goed door elkaar. Het makkelijkste gaat dit als je het in een glazen pot doet, een deksel erop en schudden maar. 

Je kunt het babypoeder nu in een poederstrooier doen of in een glazen (weck) pot bewaren en met een poederdons of kwast aanbrengen op de huid. 


Waarvoor kan je talkvrije babypoeder gebruiken


 • Het bekendste is natuurlijk het gebruik bij de billetjes van de baby om roodheid en luieruitslag tegen te gaan.

 • Ook irritaties van de huid na het scheren van de bikinilijn, oksels en benen kun je aanpakken met dit babypoeder. Het geeft snel verkoeling op de huid.

 • Je kunt blaren voorkomen door wat poeder op je voeten te doen voordat je gaat wandelen. Vooral wanneer je nieuwe schoenen wilt inlopen kan dit heel handig zijn. Het inpoederen van  nieuwe schoenen helpt ook.

 • Bij waterpokken kan dit poeder de jeuk stillen. Zo kan je krabben verminderen en blijven er minder littekens over.

 • Talkpoeder werkt perfect bij zweetvoeten. Bestrooi de voeten ’s ochtends en ’s avonds met talkpoeder en doe vooral ook nog wat talkpoeder in je schoenen. Het absorbeert enigszins de geur en geeft een verfrissende werking.

 • Heb je last van vet haar? Door wat talkpoeder op je handen te strooien en daarmee je haren en de hoofdhuid te “wassen” kun je veel vettigheid absorberen. Borstel hierna je haar goed uit. 

 • En dit poeder is ook heel geschikt als een luxe bodypoeder door de subtiele geur. Na het douchen en insmeren met bodylotion een beetje poeder op een grote kwast of poederdons en daarmee je lichaam poederen voor een luxe gevoel en een babyzachte huid. 


Alles voor je talkvrije babypoeder vind je in de

Aromatherapie Info WebshopAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!