Google


Vanilleolie zelf maken 

Vanilleolie zelf maken is simpel en leuk om te doen.

Vanille olie is een heerlijke basisolie die je kan gebruiken in allerlei recepten voor massageolie, lotion bars en badproducten.

Het is snel te maken en leuk om te doen.

Recept vanilleolie zelf maken


Neem 250 ml. basisolie bijv. amandelolie of jojobaolie en 4 vanillestokjes. Bij voorkeur alles biologisch.  Als je 250 ml. te veel vindt kan je ook de helft nemen.

Snij de vanillestokjes in de lengte door de helft en schraap de vanille eruit. Doe dit in een lege, schone, glazen pot, snij nu de vanillestokjes in kleinere stukjes en doe die ook in de pot. Sluit de pot en even goed schudden. Laat dit mengsel nu 3 weken trekken op een warme, lichte plaats, wel elke dag even schudden om de vanille en olie goed te laten vermengen.

Na 3 weken giet je de olie door een koffiefilter in een schoon flesje (liefst bruin glas, verkrijgbaar bij de apotheek) en is je vanille olie klaar. Je kan dan in de fles er een paar druppels etherische olie naar keuze aan toe voegen om een kant en klaar flesje olie te maken of je gebruikt iedere keer een beetje vanille olie met naar wens een lekkere etherische olie.

Meng 1 theelepel vanille olie met 2 eetlepels dode zee zout en een paar druppels etherische olie naar keuze voor een voedend en ontspannend badzout.

Op dezelfde manier kan je ook andere soorten geurende olie maken.

Naast vanille olie zelf maken kan je met gedroogde bloemen verschillende sooten olie maken zoals bijv. goudsbloemen (calendula), kamille of jasmijn.

In plaats van vanille doe je dan de gedroogde bloemen in een schone pot en giet daar de olie bij. Verder is het recept precies hetzelfde en kan je oneindig varieren. 

Hieronder vind je nog enige recepten met vanille olie: 

bodylotion bar met vanilleolie zelf maken.

vanille jojoba serum met balsemspar en sinaasappel

vanille kokos gezichtscreme


Recept voor lavendelolie

Recept voor wortelolie
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!