Google


Verkoelende ehbo bodybutter

Deze verkoelende ehbo bodybutter is ideaal bij verstuiking, onstekingen en alle kwaaltjes waarbij je direct verkoeling nodig hebt.

 


Deze bodybutter mag dus eigenlijk niet ontbreken in je eerste hulp kit. Ook door de toevoeging van trauma olie. Een combinatie van Sint Janskruid, Arnica en Calendula.

Arnica stimuleert de doorbloeding van spieren en gewrichten. Helpt tegen stijve en stramme spieren en heeft een gunstige werking bij spierletsel, kneuzingen, bloeduitstortingen en stootwonden.

St Janskruid olie is een zeer heilzame olie en een uitstekende steun bij de genezing van wonden en ook aan te bevelen bij een onrustige, onzuivere huid. Werkt ook spier ontspannend.

De verkoelende ehbo bodybutter bevat ook pepermunt etherische olie.

Pepermunt staat bekend om de verzachtende eigenschappen bij ontstekingen of zwellingen. Daarnaast werkt het opwekkend en verfrissend.

Pepermunt etherische olie is de beste vervanging als je geen cold pack of een zak bevroren erwtjes bij de hand hebt om te koelen. En verwerkt in deze bodyutter is het nog makkelijk in gebruik ook.  En het geeft minder natte plekken dan een zak met ijsblokjes ;-). 

Door de toevoeging van al deze oliën is de verkoelende body butter een echte allrounder.


Benodigdheden voor je verkoelende ehbo bodybutter

  • 85 gram babassu olie/boter
  • 90 ml. traumaolie (klik hier voor recept)
  • 25 gram bijenwas (voor een vegane versie kan je 20 gram carnauba of candelilla was nemen)
  • 30 druppels pepermunt etherische olie 
  • 10 druppels citroen etherische olie
  • 15 druppels grapefruit etherische olie
  • 25 druppels lavendel etherische olie
  • 25 druppels cypres etherische olie


  • 1 maatbeker of glazen pot, 1 pannetje met warm water, lepel of glazen roerstaaf

  • 2 bruine glazen potten van 120 ml.


Werkwijze


Dit recept is voldoende voor ongeveer 220 ml. verkoelende, verlichtende bodybutter. 

Vul een steelpannetje voor ¼ met heet water en zet dit op een laag vuur. Doe de bijenwas in een glazen maatbeker of een schone glazen (jam) pot en zet deze pot in het warme water zodat de bijenwas kan smelten. 

Als de bijenwas gesmolten is voeg dan de babassu boter toe, je kunt eventueel ook sheaboter gebruiken maar babassu boter zorgt ervoor dat de bodybutter sneller in de huid trekt en heeft ook extra verzorgende eigenschappen.

Als de babassu boter gesmoten is zet je het vuur uit en voeg dan de trauma olie toe. Roer alles goed door en haal dan de maatbeker/pot uit het warme water. Voeg dan de etherische olie toe en roer alles nog een keer goed door.

Giet nu het mengsel in de 2 schone glazen potten en laat het geheel afkoelen voordat je de deksel erop doet.  Je kunt natuurlijk ook een paar kleinere potjes nemen die je makkelijk mee kunt nemen onderweg zodat je altijd verkoelende bodybutter bij de hand hebt voor noodgevallen.

Je kunt de verkoelende, verlichtende bodybutter meerdere malen per dag aanbrengen op pijnlijke spieren, blauwe plekken, kneuzingen, ontstekingen en andere kwaaltes waarbij je snel verkoeling nodig hebt.


Alles wat je nodig hebt voor deze bodybutter kan je hier bestellen. Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!