Google


Verzorgende moisturizing creme 

Maak zelf je verzorgende moisturizing creme

Zonder schadelijke ingrediënten en puur natuur.  Deze verzorgende moisturizing creme is zeer geschikt voor de droge- tot zeer droge huid door de rijke en verzorgende ingrediënten zoals sheaboter, cacaoboter, jojobaolie, teunisbloem- en rozenbottelolie.

De creme bevat geen water en is daardoor lang houdbaar en stabiel. Het is eigenlijk meer een balsem die zeer geschikt is voor de wintermaanden als nachtcreme of om de huid te beschermen bij vrieskou (bijv. bij de wintersport).


Benodigdheden voor je verzorgende moisturizing creme:

 • 10 gram cacaoboter
 • 30 gram sheaboter 
 • 35 ml. jojobaolie
 • 5 ml. (1 theelepel) teunisbloemolie
 • 5 ml. (1 theelepel) rozenbottelolie
 • 5 ml. (1 theelepel)plantaardige glycerine
 • 2,5 ml. (1/2 theelepel) vitamine e 

Etherische olie:

Overig:

 • Digitale weegschaal
 • 1 glazen mengbeker of schone glazen pot of kom
 • glazen roerstaaf 
 • thermometer


TIP: de kleine hoeveelheden olie kan je makkelijk afmeten met een standaard maatlepel.

Zoals deze van RVS
die ik zelf ook gebruik. 

Gebruiksaanwijzing

Smelt de cacaoboter au bain marie (het makkelijkste is om een glazen maatbeker of potje in een pan heet water te zetten) totdat het geheel vloeibaar is.  Haal het pannetje van het vuur en voeg dan de sheaboter toe, laat dit smelten. Goed roeren totdat alles geheel opgelost is. Haal dan de maatbeker uit de pan.

Voeg dan de teunisbloemolie, rozenbottelolie, vitamine e en glycerine toe. 

Laat het geheel een beetje afkoelen en voeg dan de etherische olie toe. Even doorroeren en laat dan afkoelen totdat de olie een beetje dikker is. Nu kan je de massa nog even goed doorroeren om een mooie luchtige creme te krijgen.

Dit gaat heel makkelijk met zo´n kleine melkopschuimer op batterijen. Je kunt ook een kleine mini garde nemen of als je dat niet hebt een vorkje. Doe nu de crème in schone lege potjes. Dit recept is voor ongeveer 90 ml. creme. Je kunt 2 x 50 ml. potjes nemen en dan een potje in de badamer zetten en de andere in de koelkast bewaren. 

Of je kunt zoals ik heb gedaan de verzorgende moisturizing creme in een klein 80 ml. weckpotje doen, dat is ook heel leuk als origineel cadeau (ik heb deze voor mijn moeder gemaakt)

De crème is ongeveer 6 maanden houdbaar

Het is wel aan te bevelen om de crème met een spateltje uit de pot te halen om te voorkomen dat je moisturizing creme sneller bederft doordat er bacteriën in komen.

Omdat de crème geen water bevat is het fijn om je huid eerst even vochtig te maken met een beetje water of hydrolaat voordat je de creme aanbrengt. Dit zorgt voor een perfecte bescherming 


Grondstoffen voor je crème kan je ook in onze webshop bestellen.
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!