Google


Vier dieven etherische olie compositie

De vier dieven etherische olie compositie is een sterke anti bacteriële en schimmelwerende oliecompositie die je zeer veelzijdig kunt inzetten in je zelfgemaakte huishoud- en huidverzorgingsproducten.In mijn boek Groen leven met aromatherapie heb ik ook een recept staan van de vier dieven azijn.

Deze etherische olie compositie is nog wat sterker en uitgebreider. 

Er is een oude legende van vier dieven die in de middeleeuwen de huizen en graven beroofden van mensen die gestorven waren aan de pest. Het mysterie waarom ze nooit zelf ziek werden, kwam aan het licht toen ze uiteindelijk opgepakt werden en ze verklaarden dat ze een speciaal kruidenmengsel gebruikten om zich te beschermen tegen ziektekiemen en bacteriën.

Of deze legende echt waar is, weten we natuurlijk niet maar inmiddels is wel wetenschappelijk bewezen dat deze kruiden inderdaad sterke desinfecterende en antibacteriële eigenschappen hebben.

 

Recept voor je vier dieven etherische olie compositie

Neem een 10 ml. bruinglas flesje en doe hier de volgende soorten etherische olie in:

Doe een dopje op de fles en schud het geheel even goed. 

Dan is je vier dieven etherische olie compositie klaar voor gebruik.

Gebruik

In de aromadiffuser: 

Je kunt de olie in een aromadiffuser gebruiken om de lucht te reinigen (ideaal in de herfst en winter als de ramen weer meer dicht zitten en we sneller vatbaar zijn voor verkoudheden) 

Als ontsmettende spray: 

Neem een kleine spray flacon van 100 ml. vul die met 20 ml. (biologische) alcohol van 90 % of hoger (verkrijgbaar bij de drogist of in webshop) en doe hierin 12 druppels vier dieven etherische olie etherische olie compositie.  De etherische olie lost goed op in de alcohol en de alcohol zorgt er ook voor dat de spray niet bederft. 

Vul dan het flesje verder aan met water en klaar. Even schudden voor gebruik! 

Je kunt de spray onder meer gebruiken om je aanrecht te reinigen, de badkamer even snel te desinfecteren of om je matrassen op te frissen. Ook te gebruiken als luchtverfrisser spray

Beschermende, verlichtende massageolie: 

Doe 20 druppels vier dieven etherische olie in een flesje met 100 ml. plantaardige olie (bijvoorbeeld amandelolie, abrikozenpitolie of een andere biologische plantaardige olie) en masseer hiermee je borst en rug als je verkouden bent voor verlichting of dagelijks ter bescherming tegen verkoudheid.

Stoombad

Of voeg een paar druppels vier dieven oliecompositie toe aan een kom met heet water om er een stoombad van te maken, helpt bij een verstopte neus.


Bruine glazen flesjes, druppelaars en biologische etherische olie vind je hier.

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!