Google


Vloeibare zeep recept

Regelmatig kom je in recepten voor zelfgemaakte reinigingsproducten vloeibare castillezeep of marseillezeep tegen.

Dit kan je natuurlijk kopen maar het is net zo makkelijk om het zelf te maken.

Het is zo klaar en je kan deze vloeibare zeep voor allerlei producten gebruiken. Bijv. om zelf wasmiddel te maken, afwasmiddel, handzeep en zelfs douchegel of shampoo. 

Recept

Het recept is heel erg simpel en snel gemaakt. Voor 1 liter heb je nodig 20 gram marseillezeep, castillezeep of een andere natuurzeep (bijv aleppozeep of olijfoliezeep). Mijn voorkeur heeft een zeep zonder geur omdat je dan later je eigen etherische olie toe kan voegen en 1 liter koud water. 

20 gram zeep in hele kleine stukjes snijden of raspen. Dit samen met 1 liter water in een pan doen en al roerend aan de kook brengen. Tegen de tijd dat het water gaat koken is de zeep opgelost en kan je de pan van het vuur halen. Giet het vloeibare zeepmengsel in een grote maatbeker of een klein emmertje.

Heb je geen zin of tijd om zeep te raspen dan kan je hier ook puur natuurlijke zeepvlokken kopen om zelf vloeibare zeep te maken.

Dan moet het 1 nacht blijven staan zodat het mengsel goed af kan koelen. De volgende dag is het zeepmengsel weer dik geworden. Dan kan je het mengsel het beste met een staafmixer goed roeren zodat je een mooie vloeibare zeep krijgt zonder klonten. Eventueel kan je het ook met een houten lepel of garde goed doorroeren maar ik krijg het zelf beste resultaat met de staafmixer. 

Recepten voor natuurlijke reinigingsmiddelen met vloeibare zeep 

Deze basis kan je prima gebruiken als afwasmiddel of handzeep. Als je de zeep als afwasmiddel gebruikt voeg dan nog 20 druppels citroen etherische olie toe.

Deze olie ontvet en is bacteriedodend. Daarmee krijg je een afwasmiddel wat natuurvriendelijk is en prima schoon maakt.

Enige nadeel (of juist voordeel) is dat de zeep niet meer schuimt. Maar schoonmaken en ontsmetten werkt perfect.

Ook handig! Zelf allesreiniger maken

Nog meer recepten om je eigen schoonmaakproducten te maken

Allesreiniger

Badkamerreiniger

Afwasmiddel

Vaatwaspoeder en tabletten

DIY desinfecterende doekjes

Glasreiniger

Gootsteenontstopper

Zelf Wasmiddel maken

Zelf waspoeder maken

Wasverzachter maken

Drogerballen van wol

Citrus azijn maken

Rozenazijn maken

Vloeibare zeep maken

Desinfecterende spons reiniger spray

Middel tegen huisstofmijt

Lavendel stofdoekjes
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.Klik hier voor korting op je grondstoffen om zelf zeep te maken


Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!