Google


WC reiniger tabs

Met deze wc reiniger tabs hou je je toilet makkelijk en snel schoon.  Voor extra reinigingskracht zonder chemie. Al eerder maakte ik een recept voor een schuimende wc diepte reiniger. Dat recept werkt super maar het heeft een klein nadeel. Het trekt snel vocht aan en dan wordt het keihard. Als je de pot van de schuimende wc diepte reiniger een keer niet goed sluit dan kan het snel hard worden. Daarom heb ik deze wc reiniger tabs gemaakt. Die zijn al hard en nog makkelijker in gebruik ook. 

De basis van deze tabletten is zuiveringszout, in combinatie met citroenzuur is dit al een zeer krachtige reiniger tegen kalkaanslag in je toilet maar door de toevoeging van SLSA wordt het geheel nog effectiever. 

SLSA is een mild natuurlijk tensidepoeder gemaakt uit palmolie en kokosolie. Dit tensidepoeder heeft zeer goede schuimende en reinigende eigenschappen en doordat het geheel flink gaat schuimen blijft het schuim langer in de wc pot staan en kunnen de werkstoffen beter hun werk doen.

Het is niet te verwarren met SLS. Hier kan je het verschil lezen.

Wat heb je nodig voor je wc reiniger tabs

Als je geen SLSA in huis hebt kan het eventueel ook zonder, door het afwasmiddel heb je toch nog een licht schuimende werking. 

Gebruiksaanwijzing

Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door totdat je een soort pasta hebt die een beetje op nat zand lijkt. Omdat SLSA heel fijn is en erg stuift is het aan te bevelen om je mond en neus even af te dekken met een zakdoek of mondkapje.

Neem de ijsblokjes vorm (ik had er 2 nodig, dat hangt af van hoe groot de vorm is die je gebruikt) Druk de pasta er goed in en laat de blokjes nu minstens 24 uur (48 uur is nog beter) hard worden. Als de tabs droog zijn kan je ze uit de vorm halen en bewaren in een leuke glazen (weck) pot.

Wij hebben hier erg hard water met veel kalk en dat zie je erg snel als een donkere aanslag in de toiletpot maar sinds ik elke ochtend een wc reiniger tab in het toilet gooi hebben we geen last meer van kalkaanslag.

Een super snelle en makkelijke reiniger voor tussendoor. 

Grondstoffen bestellen

Wil je zelf aan de slag met het maken van bodybutters, scrubs, zeep en andere producten neem dan eens een kijkje in de webshop.

Hier kan je al je grondstoffen bestellen die je nodig hebt en ook in kleinere hoeveelheden. Bij voorkeur in biologische kwaliteit.

Biologisch omdat je dan niet alleen iets goeds doet voor jezelf maar ook voor het milieu en onze toekomst. 

Daarnaast help je met elke bestelling in onze webshop ook de dieren in onze samenleving die het niet zo goed hebben. 

We hebben vele verschillende producten van etherische olie, basisolie en boters tot natuurlijke kleurstoffen en werk- en verpakkingsmateriaal.

Zodat je alles in 1 keer kunt bestellen en daardoor verzendkosten kunt besparen.

Naar de webshop gaanAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!