Google


Whipped shea butter

Whipped shea butter is shea boter die opgeklopt is en waar een andere vloeibare plantaardige olie aan toegevoegd is.

Zo krijg je een lichte, romige en verzorgende body butter met enkel natuurlijke ingrediënten!

Door de maizena trekt de sheabutter snel in de huid. 

Benodigdheden:

Aan de slag met de whipped shea butter:

Verwarm je shea boter au bain marie (in een bakje of glazen maatbeker in een pan met warm water) tot hij gesmolten is. Voorzichtig, wanneer shea boter te snel warm wordt, kan hij gaan schiften. Voeg nu je vloeibare olie en de etherische olie toe en roer het geheel goed door. Nu kan je het geheel best 5-10 minuten in de koelkast zetten tot het een klein beetje opgesteven is.

Begin nu je mengsel op te kloppen met een mixer en voeg een theelepel maïzena toe.

Je zal merken dat het mengsel witter wordt en vergroot van volume. Je kan best telkens even goed mixen en het geheel dan 5 minuten in de koelkast zetten.

Wanneer de textuur op slagroom lijkt en ook zo voelt, is het klaar.

Spatel je whipped sheabutter in een goed afsluitbare pot, die voor die tijd goed schoon hebt gemaakt en ontsmet met kokend water.  Klaar is je heerlijke lotion die snel intrekt en je huid voorziet van natuurlijke voedingsstoffen en beschermt tegen uitdrogen. Deze whipped shea butter is ook zeer geschikt voor de droge huid.

Geurcombinaties voor de whipped shea butter:

Frisse Citrus

4 dr. grapefruit, 4 dr. sinaasappel en 4 dr. bergamot, 4 dr. ylang ylang.

Sweet Lavendel

6 dr.  lavendel, 6 dr.  sinaasappel, 2 druppels  ylangylang.

Sweet kiss

8 dr. grapefruit, 4 druppels ylangylang, 2 druppels eucalyptus


Ik heb voor een lichtroze kleur gekozen door de plantaardige olie even te laten trekken met een beetje alkanetwortel, dit is een natuurlijke kleurstof en die kan je bestellen in de webshop.

Deze roze kleur past goed bij mijn geur want ik heb gekozen voor de combinatie Sweet Kiss.

Dit is natuurlijk optioneel en voegt in principe niks extra toe aan je whipped body butter maar het staat gewoon leuk en het oog wil ook wat tenslotte.

Dit zou je ook kunnen interesseren:


Vanille bodylotion bar

Neroli Kokos bodycreme

Meer huidverzorgingsproducten

Home
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!