Google


Wierook etherische olie

Wierookhars en wierook etherische olie  waren in de oudheid  „het goud van de karavanen “ en het is de hars die komt van de wierook bomen (het zijn kleine bomen die eigenlijk lijken meer op doornstruiken lijken) waarvan de Boswellia frerana en Boswellia carterii de bekendste soorten zijn. De boom groeit in rotsachtige en drogegebieden.

Wierook etherische olie wordt gewonnen  uit de hars van de Boswelia boom. De hars bevat slechts 3-5% olie die door stoomdistillatie gewonnen wordt, het is een lichtgele olie.

Wierook heeft een zeer aangename kruidige, houtachtige geur en het zoete, warme balsamico aroma stimuleert en verlevendigt de geest.

Wierookolie heeft een krachtige zuiverende werking, zowel op atmosfeer, lichaam en geest.

Er zijn verschillende soorten wierook.

De beste en meest werkzame wierook komt uit het Sultanaat van  Oman, van de Boswelia Sacra boom: de Heilige Wierook ofwel Sacred Frankincense.

Wierook etherische olie beschikt ook over kalmerende eigenschappen die ons weer in evenwicht kunnen brengen en helpen om stress en wanhoop te overwinnen. 

Wierook wordt gebruikt voor het visualiseren en helpt bij het zoeken naar het eigen centrum en is daarom ook zeer geschikt als hulp bij meditatie en yoga.

Het zorgt voor een effectieve verlichting van pijn die geassocieerd wordt met spierpijn of reuma. Maar het werkt ook ontstekingsremmend en verkleint daardoor de kans op infectie.

Wierook kan ook bij ontstekingen en veranderingen van het weefsel in de celkern doordringen en kan behulpzaam zijn om de celinformatie weer te herstellen. Daarom wordt wierook ook ingezet bij kankertherapie. Hier wordt op dit moment veel onderzoek naar gedaan.

In de oudheid werd wierook al gebruikt voor meditatie en als algemeen geneesmiddel. Maar het meest bekend is wierook van het balsemen en natuurlijk uit de kerk.

Wierook is ook een perfect middel voor de huidverzorging want het fungeert als een effectieve skin tonic, die niet alleen geneest maar ook een uitgekiend anti-aging product is.

Wierook is een zeer veelzijdige etherische olie die eigenlijk in geen enkel huishouden mag ontbreken.

Wierook etherische olie in het dagelijks gebruik

 • Geschikt om te inhaleren of verstuiven, of breng plaatselijk op het lichaam aan voor een diepere ademhaling en rustgevend gevoel.

 • Breng een paar druppels op de huid aan als hulp om littekens en striae te minimaliseren.

 • 1-2 druppels aangebracht op een insectenbeet helpt jeuk en zwelling te verminderen.

 • Vernevel in de ruimte voor een diepere ervaring van gebed en meditatie.

 • Druppel op kleine snijwondjes, krassen en blauwe plekken om roodheid en pijn te verminderen.

 • Wrijf  over kauwgom-, lijmvlekken of andere hardnekkige vlekken van kleefstoffen om die van huid of huishoudoppervlakken te verwijderen.

 • Breng dagelijks 1-2 druppels wierook aan op gezicht en nek om schade van de zon te voorkomen en de huid te helpen zich te vernieuwen.

 • Masseer een paar druppels op uw slapen of in uw nek om stress te verminderen.

 • Druppel in een capsule en neem in om het immuun systeem te versterken*.

 • Gebruik wierook op het gezicht om de talgproductie te verminderen en zo puistjes te voorkomen.

 • Masseer de voeten of nek van overactieve kinderen met een paar druppels wierook om rust te geven.

Wil je meer weten over aromatherapie en etherische olie lees dan ook:

aromatherapie

etherische olie A-Z

gebruik van etherische olie

frequentie van etherische olie

etherische olie's en chakra's

aromatherapie inhalators

extractie methoden 

hydrolaten

fototoxiteit van etherische olie

biologische etherische olie kopen
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!