Google


Wimperbalsem

Deze wimperbalsem is snel en eenvoudig te maken en verzorgt je wimpers terwijl je slaapt. Met een beetje geduld (als je de balsem minstens 2 maanden gebruikt) worden je wimpers dikker en sterker en zorgen zo voor een mooie oogopslag. De resultaten zijn niet binnen een dag te zien maar het duurt echt even. En dat is ook nog eens voor iedereen verschillend want het hangt er ook vanaf hoe snel je haar groeit en hoe consequent je bent. Je moet het echt elke dag gebruiken en dan zie je uiteindelijk resultaat. Dat kan binnen een paar weken zijn maar ook 3 maanden duren. 

Wonderolie (ook bekend als castor olie of ricinus olie) staat er om bekend dat het verzorgend is voor je haar en wimpers. Maar alleen wonderolie is lastig aan te brengen op je wimpers, door er een combinatie van te maken met cacaoboter krijg je een zachte balsem die je makkelijk met een schoon mascaraborsteltje aan kan brengen op je wimpers.

En deze wimperbalsem is niet alleen geschikt voor je wimpers maar kan je ook gebruiken voor je wenkbrauwen en voor droge haarpunten. 


Wat heb je nodig voor je wimperbalsem

  • 5 gram cacaoboter

  • 10 ml. wonderolie (ook bekend als ricinus olie)

  • 1 glazen potje van 15 ml.

  • mascaraborsteltje 

Je kunt een oud mascaraborsteltje goed wassen met shampoo en warm water maar vaak kan je ook mascaraborsteltjes kopen bij de drogist)

Verder heb je nog een maatbeker of glazen pot nodig om de cacaoboter in te smelten.


Gebruiksaanwijzing

Doe de cacaoboter in een kleine glazen maatbeker of een glazen potje en zet dit in een pannetje met warm water en laat op laag vuur de cacaoboter smelten. Als de cacaoboter gesmolten is haal je de maatbeker uit het pannetje en giet de wonderolie erbij. Dan goed doorroeren (dit gaat het beste met een glazen roerstaaf) en in het glazen potje gieten. Als het geheel afgekoeld is kan je de deksel erop doen. 


'S avonds na het reinigen van je ogen breng je met het mascaraborsteltje een beetje wimperbalsem op je wimpers aan en laat het 's nachts intrekken. De volgende ochtend eventuele restjes verwijderen met een beetje lotion of bijv. rozenhydrolaat.


Let op: als je gevoelige ogen hebt breng dan de eerste keer een heel klein beetje balsem aan op je wimpers en kijk of er geen allergische reactie optreedt. Omdat de huid rond je ogen erg gevoelig is is het ook verstandig om zuivere en pure producten te nemen voor je balsem. 


Cacaoboter, wonderolie en glazen potjes kan je ook bestellen in de webshopAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!