Google


Winter etherische olie

Winter etherische olie blends!

In de winter zijn we veel meer binnenshuis dan de rest van het jaar en kerst is voor velen een tijd van warmte en gezelligheid.

Maar juist ook in de wintermaanden na de kerst, waarin veel mensen last hebben van de kou en depressief zijn, kunnen etherische oliën gezelligheid en warmte in huis brengen en onze weerstand verhogen doordat ze de lucht reinigen van ongewenste bacteriën.

Er zijn een aantal etherische oliën die door hun kruidige en warme aroma zeer geschikt zijn voor het winterseizoen.

Onderstaand vind je aan aantal oliën die je kunt gebruiken in je aromadiffuser, in een potpourri of als luchtverfrisser om in je huis een fijne atmosfeer te scheppen.

 

Door hun natuurlijke, warme kruidige geur zijn oliën zoals kaneel, kruidnagel, zwarte peper, nootmuskaat en gember zeer geschikt voor de wintertijd.

Echter, deze etherische oliën zijn ook heel sterk dus je hebt maar een klein beetje nodig.

Het is een goed idee om een sterke kruidige geur te combineren met een zachtere olie zoals bijvoorbeeld sinaasappel.


Etherische oliën die over het algemeen geassocieerd worden met de kerst zijn kaneel, kruidnagel, den en spar en natuurlijk ook de verfrissende pepermunt en spearmint en de oliën die van hars gewonnen worden zoals wierook en myrrhe.

 

Combineren van winter etherische olie 

Kruiden en pepermunt etherische oliën kunnen heel erg sterk zijn als je ze samen combineert. Zorg ervoor dat je er niet teveel van gebruikt. Citrus oliën, zeker sinaasappel, combineren heel erg goed met de kruiden oliën.

Je kan zelf gaan combineren met de verschillende soorten winter etherische olie maar je kan ook één van de onderstaande blends gebruiken om je huis een heerlijke geur te geven.

Kerstboom blend

Een combinatie van den en spar afgerond met cederhout zorgt voor een echte geur van verse dennentakken en een echte kerstboom in je huis.


7 druppels Zilverspar etherische olie

7 druppels Den etherische olie

7 druppels Cederhout etherische olie

Sugar and Spice Blend

Een kruidige maar toch frisse blend door de sinaasappel etherische olie geeft een warme gezellige geur aan je huis. 

10 dr. Sinaasappel etherische olie

8 dr. Kaneel etherische olie

5 dr. Gember etherische olie

1 dr. Nootmuskaat etherische olie

Drie Koningen Blend

De kostbare gaven van de 3 koningen verwerkt in een heerlijke blend die rust geeft in de stresvolle tijd voor de kerst en ook zeer geschikt is voor meditatie. 


6 dr. Wierook etherische olie

6 dr. Myrrhe etherische olie

6 dr. Cederhout etherische olie

6 dr. Sinaasappel etherische olie

Gebruiksaanwijzing

Doe de winter etherische olie blend in een klein leeg bruin glazen flesje met een druppelaar (meestal verkrijgbaar bij de apotheek) en goed schudden.

Hiermee kan je de olie blend goed doseren voor het recept waarvoor je het gaat gebruiken.

Je kan je blend gebruiken in een potpourri, een goede manier om de olie te vewerken en lang plezier van je geur te hebben is door de olie blend in een potje met zeezout te doen en paar dagen te laten trekken. Daarna kan je een schaaltje maken met bijvoorbeeld denneappels, kaneelstokjes, steranijs, kruidnagel etc. en daar het zout tussendoor strooien voor een heerlijk geurende potpourri.

Natuurlijk kan je deze blends ook gebruiken in soja-geurkaarsen, waxmelts of in je aromadiffuser. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Heb jij nog leuke tips of lekkere geurcombinaties voor de winter laat het dan hieronder weten.

 

Wil je meer weten over aromatherapie en etherische olie lees dan ook:

aromatherapie

etherische olie A-Z

gebruik van etherische olie

frequentie van etherische olie

etherische olie's en chakra's

aromatherapie inhalators

extractie methoden 

hydrolaten

fototoxiteit van etherische olie

biologische etherische olie kopen
Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!