Google


Ylang rozen bodylotion


Deze ylang rozen bodylotion is een weldaad voor je huid. Het is een lichte emulsie die snel intrekt met een heerlijke bloemengeur. Ideaal voor het voorjaar en de zomer. De milde zonnebloemolie zit vol met onverzadigde vetzuren en vitamine e en is ook nog eens een makkelijk te verkrijgen gunstige basisolie. Het rozenhydrolaat geurt heerlijk en zorgt in combinatie met ylang ylang voor een zachte, vrouwelijke geur. 

Wat heb je nodig voor je ylang rozen bodylotion

Werkmaterialen:

  • kom voor koud water
  • pannetje met warm water 
  • 2 glazen maatbekers of glazen potten
  • thermometer
  • glazen roerstaaf


Werkwijze

Je begint met een koud waterbad voor te bereiden, dit wordt later gebruikt om de bodylotion af te koelen tijdens het roeren. Neem een kom doe hier een laagje koud water in en eventueel een paar ijsblokjes.

Doe de zonnebloemolie in een glazen pot of maatbeker en verwarm deze in een pannetje met warm water (au bain marie) op laag vuur tot 65 graden. Los de tegomuls op in de warme zonnebloemolie, goed roeren totdat de tegomuls helemaal opgelost. 

Verwarm ondertussen in een andere maatbeker of glazen pot het rozenhydrolaat ook tot 65 graden. 

Als zowel de zonnebloemolie en het rozenhydrolaat 65 graden zijn dan neem je de beide bekers uit het water van het vuur. Dan onder constant roeren het rozenhydrolaat langzaam bij het zonnebloem-tegomuls mengsel gieten. Goed blijven roeren totdat er een mooie lotion ontstaat. Dit kan even duren dus je hebt wel een beetje geduld en uithoudingsvermogen nodig. 

Als je een mooie lotion hebt dan zet je de maatbeker in het koude waterbad en blijft roeren totdat je lotion ongeveer 35 graden is. Dan voeg je de etherische olie, vitamine e en de rozentinctuur toe. Dit nogmaals heel goed doorroeren en dan verder af laten koelen. 

Als je ylang rozen bodylotion afgekoeld is kan je het in een mooie lotionfles gieten. De fles op de foto boven is eigenlijk een zeepdispenser van Ikea en is van glas.

De fles op de foto hieronder is glazen flacon Sissi uit de Aromatherapie Info Webshop


De lotion na het douchen op de licht vochtige huid aanbrengen en genieten van de heerlijke geur. 

De lotion is ongeveer 3 maanden houdbaar. 

Het kan gebeuren dat een lotion die met tegomuls gemaakt wordt in de eerste dagen een wit laagje op de huid achterlaat. Laat in dat geval de lotion 3 tot 5 dagen rusten dan is het effect verdwenen. 


Grondstoffen bestellen

Wil je zelf aan de slag met het maken van bodybutters, scrubs, zeep en andere producten neem dan eens een kijkje in de webshop.

Hier kan je al je grondstoffen bestellen die je nodig hebt en ook in kleinere hoeveelheden. Bij voorkeur in biologische kwaliteit.

Biologisch omdat je dan niet alleen iets goeds doet voor jezelf maar ook voor het milieu en onze toekomst. 

Daarnaast help je met elke bestelling in onze webshop ook de dieren in onze samenleving die het niet zo goed hebben. 

We hebben vele verschillende producten van etherische olie, basisolie en boters tot natuurlijke kleurstoffen en werk- en verpakkingsmateriaal.

Zodat je alles in 1 keer kunt bestellen en daardoor verzendkosten kunt besparen.

Naar de webshop gaanAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!