Google


Zalf tegen luieruitslag

Regelmatig krijg ik het verzoek voor een natuurlijke zalf tegen luieruitslag.  

Dus vandaag een simpel en natuurlijk recept.

Elke baby die luiers draagt krijgt wel eens last van luieruitslag.

Misschien ziet het er nogal onschuldig uit, maar luieruitslag kan voor je baby heel vervelend zijn.

Voorkomen en genezen is daarom erg belangrijk.

Als je voor jezelf natuurlijke recepten maakt dan wil je logischerwijze ook het beste voor je baby.

Deze zalf is ook heerlijk als je zelf een ruwe huid hebt of last hebt van eczeem dus niet alleen voor de billetjes van je baby.

Op de internetsite van Little House Living vond ik onderstaand recept en als je naar de ingrediënten kijkt van deze zalf dan kan het alleen maar goed zijn voor je kleintje.

Shea boter stimuleert de genezing van wonden. Het vermindert irritaties en maakt de huid zacht en glad. Ook beschermt het de huid tegen uitdrogen.

Kokosolie heeft vele antibacteriële eigenschappen en bevat veel vitaminen en mineralen.

Bijenwas is een natuurlijk conserveringsmiddel en zeer goed voor de huid.

Eventueel kan je nog wat lavendel etherische olie toevoegen voor de verzachtende eigenschappen en het herstel van de huid.


Ingrediënten voor je zalf tegen luieruitslag

  • 60 gram shea butter

  • 30 gram kokosolie

  • 1 theelepel bijenwaskorrels

  • 2 theelepels plantaardige glycerine

  • Optioneel nog 5 druppels lavendel etherische olie


Gebruiksaanwijzing


Doe alle ingrediënten behalve de lavendel etherische olie in een glazen maatbeker of  kom en zet die in een pan met warm water op een laag vuurtje om te smelten (au bain marie).

Af en toe even doorroeren totdat alles gesmolten is. Dan nog een keer goed roeren en het geheel van het vuur afhalen. Dan eventueel de lavendel etherische olie toevoegen en nogmaals goed roeren.

Het geheel in een met kokend water schoongemaakt en ontsmet glazen potje gieten en af laten koelen.

Het is belangrijk om bij luieruitslag de billetjes droog te houden en veel te luchten. Verschoon je kindje daarom vaak. Vooral een poepluier dient zo snel mogelijk verwisseld te worden. Maak de billetjes van je kindje bij elke verschoning schoon met lauwwarm water. Gebruik hierbij geen zeep. Dep de huid goed droog. Gebruik daarna de verzorgende en beschermende zalf tegen luieruitslag.

Een andere simpele tip die erg goed schijnt te werken bij luieruitslag is om maizena te gebruiken als gezond alternatief voor babypoeder.

Doe de maizena in een poederstrooier om het makkelijker te verdelen. 

 

Ook interessant

natuurlijke vaseline

calendula zalf

etherische olie bij zwangerschap

etherische olie voor kinderen

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!