Google


Zuiveringszout gezichtsscrub

Misschien denk je niet meteen aan een zuiveringszout gezichtsscrub maar het is echt de moeite waard om het eens te proberen. 

Zuiveringszout (baksoda) is echt een wondermiddel. Je kan het gebruiken om schoon te maken, je tanden te poetsen, te wassen, te bakken, als shampoo, het verwijdert nare geurtjes (ook ideaal als deodorant) en het is ook perfect als zuiveringszout gezichtsscrub.


Zuiveringszout heeft niet alleen een reinigende maar ook helende werking op de huid. 

Dit is een hele fijne gezichtsscrub omdat het zo zacht is om te gebruiken. De fijne korreltjes halen voorzichtig de dode huidcellen weg en je krijgt een heerlijk zachte huid. En het het is nog eens goedkoop ook en puur natuur.

Het recept voor je zuiveringszout gezichtsscrub

Het recept voor deze gezichtsscrub is super simpel:

1 eetlepel zuiveringszout (baksoda)

Een paar druppels water (of een paar druppels rozenwater)

1 of 2 druppels etherische olie naar keuze (mijn favorieten zijn lavendel en geranium)

Eventueel nog 1 druppel vitamine E (als je dat in huis hebt) 

Als je een hele droge of rijpere huid hebt dan kan je i.p.v. water een theelepel olijf- of amandelolie gebruiken voor je scrub 


Reinig eerst je gezicht (met de Oil Cleansing Method of gebruik de Aloe Vera Face Wash) en maak dan een pasta in een klein glazen potje of glas van 1 eetlepel zuiveringszout, een paar druppels water en eventueel de etherische olie en vitamine E.

Als je de pasta de goede samenstelling heeft (niet te dik maar ook niet te vloeibaar) breng het dan op je vochtige gezicht aan. Wrijf zachtjes met kleine ronde bewegingen over je voorhoofd, wangen, neus, kin en vergeet je lippen niet want dit is ook een perfecte lipscrub.

Sla de tere huid rond je ogen over.  

Doe dit voor ongeveer 2-3 minuten en spoel dan goed af met warm water totdat alle korreltjes verdwenen zijn. (Ik doe dit bij voorkeur onder de douche).

Deze scrub is ook heel geschikt voor je hals en decollete door de fijne korreltjes van het zuiveringszout. 

Dep je gezicht droog met een handdoek en gebruik dan een natuurlijke tonic (bijv. Rozenwater of Lavendelhydrolaat) om je poriën weer te sluiten.

Sluit af met een verzorgende crème of olie zoals bijvoorbeeld aloe vera gel, kokosolie of arganolie.

Ook lekker: amandel gezichts scrub

Limoen suiker lichaamsscrub

Meer huidverzorgingsrecepten vind je hier

Zuiveringszout bestellen

HomeAls je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!