Google


Zuiveringszout Neusspray

Een zuiveringszout neusspray is een eenvoudige remedie die helpt bij een verstopte neus en gelijk verlichting geeft.

 

Wat is de functie van je neus spoelen?

Trilhaartjes, die in het slijmvlies van je neus zitten, zorgen ervoor dat vuildeeltjes constant door het slijmvlies worden opgevangen, en vervolgens samen met het slijm, naar de achterkant van de keel worden gebracht, doorgeslikt, en vernietigd door de zuren in je maag.

Wanneer het slijmvlies echter opzwelt door een verkoudheid of bijvoorbeeld hooikoorts, dan kunnen de trilharen hun werk niet doen. Door de neus te spoelen met een zoutoplossing, kunnen bacteriën en vuil weer afgevoerd worden.

Het zoute water herstelt tevens de vochtigheidsgraad en vermindert de ontsteking van het slijmvlies met als resultaat een vrijere ademhaling.

 

Er zijn verschillende opties beschikbaar als je een zoutoplossing spray wilt gebruiken. De eerste is om het gewoon te kopen bij de apotheek of drogist. Maar net zo makkelijk is om het zelf te maken.

 

Zelfgemaakte zuiveringszout neusspray

 

Om de oplossing te maken doe je alle ingrediënten in een glazen potje en dan goed schudden totdat het zout en zuiveringszout zijn opgelost.

Giet een deel van de zoutoplossing in een 30 of 50 ml. bruinglasflesje en zet er een neusspray verstuiver op (deze kan je aanpassen aan het flesje dat je gebruikt).


Gebruik van je zoutoplossing spray


Spray een beetje van neusspray in je neusgaten Als je geen sprayverstuiver hebt kan je ook een flesje met pipet nemen. Zuig dan  een beetje van de eigengemaakte zoutoplossing op in het pipet en druppel dit in het ene en daarna in het andere neusgat.

Laat het even inwerken en snuit daarna rustig je neus.

Het zout in de oplossing zorgt ervoor dat je slijmvlies meteen geactiveerd wordt om wat meer snot te produceren. Hierdoor krijg je misschien wel wat last van een loopneus maar het gevoel dat het helemaal vast zit in je neus en bijholtes verdwijnt. De etherische olie werkt anti-bacterieel een geeft ook meteen lucht.

De kans op een flinke bijholte ontsteking neemt trouwens ook af omdat de bacteriën zich nu niet zo goed kunnen hechten.

Een extra effect van de neusspray is dat de slijmvliezen en de bloedvaten in je neus door het zout iets gaan krimpen waardoor je meer lucht krijgt.


Zeker de moeite waard om deze neusspray te proberen de volgende keer als je verkouden bent of last hebt van hooikoorts.


Alle ingrediënten voor je zuiveringszout neusspray kan je ook bestellen in de webshop

 Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help mij dan dit te verspreiden door het te delen met anderen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe recepten, informatie en tips op het gebied van aromatherapie en etherische olie? Wordt dan gratis lid van onze unieke Aromalifestyle community en ontvang het lavendel e-book.

Vul dan hieronder je e-mail adres en je voornaam in om lid te worden. En ontvang het gratis e-book met mijn favoriete lavendel recepten voor gebruik in het dagelijks leven.

New! Comments

Deel je ervaringen met ons.
Ontvang een gratis e-book met lavendel recepten


Bezoek ook het jonge zusje van Aromatherapie Info!